Cum sa gasesti servicii de curatenie avantajoase

Curat Art

In efortul de identificare a unor servicii de curatenie de cea mai buna calitate, cateva detalii trebuie neaparat luate in considerare. La angajarea unei firme specializate in astfel de servicii, nu incepeti nimic pana nu veti semna un contract cu clauze clare.

Acesta va va proteja atat pe dumneavoastra, cat si pe angajatii care vor presta serviciile respective in spatiile ce necesita curatare si igienizare. Atunci cand cautati sa angajati specialisti in acest domeniu, nu ezitati sa puneti cat mai multe intrebari. De exemplu, produsele pe care angajatii le utilizeaza trebuie sa fie de cea mai buna calitate, adica sa fie produse profesionale.

Cele gasite, in general, in magazine nu sunt bune pentru a fi utilizate in acest scop deoarece nu au puterea necesara pentru a fi folosite eficient in spatii mari. Daca produsele folosite sunt destul de bune, efectul lor va persista destul de mult timp, iar eficienta acestora va fi sporita.

Astfel de produse profesionale au si avantajul de a nu deteriora suprafetele pe care sun aplicate. Ele nu contin substante toxice pentru oamenii care lucreaza intr-o cladire si sunt supuse unui proces riguros de testare. Pentru a angaja o firma de curatenie, veti avea nevoie sa cunoasteti cat mai multe detalii despre angajatii ei.

Orice firma care presteaza servicii de curatenie trebuie sa aiba angajati cu contract de munca, angajati care nu au avut probleme cu legea in trecut si care nu au probleme de sanatate sau boli contagioase. In plus, pentru o mai buna protectie, ar fi indicat sa semnati cu acea firma si un contract de confidentialitate. Astfel, veti evita cazurile in care acestia pot sustrage bunuri sau documente din firma dumneavoastra.

Puteti cere si informatii privitoare la modul in care angajatii firmei sunt monitorizati de catre personalul de supraveghere special desemnat sa faca acest lucru. Daca optati pentru angajarea unor persoane care sa se ocupe individual de curatenie, trebuie sa stiti ca va puteti expune unor riscuri destul de mari. Nu au fost putine cazurile in care astfel de persoane au furat bunuri sau documente, fara a mai fi gasite ulterior.

Daca, totusi, optati pentru aceasta varianta, e bine sa verificati identitatea acelei persoane si trecutul ei. De mare ajutor poate fi inclusiv mediul online. In plus, puteti cere referinte de la ea si aveti posiblitatea de a vorbi cu alti clienti anteriori sau actuali pentru care a prestat servicii de curatenie.

E bine sa ganditi pe termen lung atunci cand sunt implicate astfel de servicii de curatenie. E clar ca in viitor veti mai avea nevoie de ele si ca veti mai apela la aceeasi firma de profil. Nu ezitati sa negociati un pachet financiar mai avantajos pentru dumneavoastra. Discutati cu managerul acelei firme despre posibilitatea de a colabora pe termen lung.

Cu siguranta, si el doreste sa aiba clienti in mod constant si va fi dispus sa mai scada pretul. Atunci cand incredintati aceste servicii unei firme specializate, veti incredinta inclusiv igienizarea si curatarea unor spatii in regim de urgenta. Un asemenea serviciu costa de obicei mai mult, asa ca puteti sa luati in considerare si acest aspect in cadrul negocierilor.

Adrian Stancu

Managerul firmei de curatenie CuratArt,

Telefon: 0213.117.001/0722.518.840

E-mail: adrian.stancu@intercomserv.ro